EBHO-examen groep 8

Maandag 12 februari heeft het EHBO-examen voor de leerlingen van groep 8 plaatsgevonden. ’s Morgens vond, onder het toeziend oog van een arts, het theoretisch examen plaats. Het praktisch examen volgde op 13 februari, ’s avonds. De kinderen konden het geleerde in praktijk brengen; een van hun ouders trad hierbij op als slachtoffer.

Alle kinderen zijn geslaagd!

februari 2018

De Politie vraagt uw aandacht voor het volgende!

Ik ben Ilse Westerhout en werkzaam bij politiebureau Scheveningen. De afgelopen maanden zijn er steeds meer meldingen bij ons binnen gekomen over het foutief parkeren van auto’s en fietsen, het fietsen op het trottoir, het fietsen met ondeugdelijke fietsverlichting en de hierdoor ontstane gevaarlijke situaties. Het stukje “verkeersveiligheid” is niet alleen een zaak van de politie of de school, maar in eerste instantie ook van U als ouder.

Wij hebben uw hulp hier dus hard bij nodig!

De politie wil samen met u en school deze onveilige situatie aanpakken, zodat alle kinderen straks weer veilig op school kunnen aankomen.

Naar aanleiding van bovenstaande is er een verkeersveiligheidsproject gestart.

Het eerste onderdeel van dit project betrof het controleren van de fietsen van de leerlingen. Dit is als erg positief ervaren. Het merendeel van de fietsen is goedgekeurd. Wel zagen wij dat er veel leerlingen gebruik maken van de ‘goedkope, makkelijke en vooral kleine’ lampjes. Helaas zijn deze niet goed zichtbaar voor automobilisten met alle gevaren van dien.

“Zorg voor goede verlichting. Dit is in het belang van uw kind”.

Ons advies is dan ook om uw kind een fluorescerend hesje aan te trekken, een lichtband om de arm te laten dragen of eventueel van lichtsnoeren in de wielen te bevestigen. U begrijpt dat dit extra is en niet in plaats van een voor- en achterlicht. Uw kinderen zijn uw kostbaarste bezit en wij nemen aan dat u daar heel zuinig op bent.

In het kader van dit verkeersveiligheidsproject zult u ons vaker aantreffen in de Hollanderstraat voor verschillende controles. Dit zal zowel preventief als repressief zijn.

Herdenking Reinkenstraat

Op vrijdag 23 maart wordt er door groep 8 een korte herdenking gehouden bij de plaquette ter nagedachtenis aan de 24 joden die met veel machtsvertoon door de Duitse SD in de nacht van 22 op 23 maart uit een etagewoning in de Reinkenstraat werden weggevoerd naar een concentratiekamp. Zij keerden niet terug.

De kinderen van groep 8 zullen de namen van de slachtoffers oplezen, gedichten voordragen, bloemen leggen en een minuut stilte in acht nemen.

Typelessen

Na de voorjaarsvakantie starten in de groepen 5 en 6 typelessen. Deze lessen worden verzorgd door Typetuin uit Berkel-Enschot. De typelessen, 8 in totaal verdeeld over 13 weken, worden gegeven in groepen van maximaal 15 kinderen. De lessen vinden plaats op dins- en/of donderdagen.

februari 2018

Een vos in het bos Voorjaarsvakantie

Ontdekkingstocht door het Solleveld natuurterrein voor kinderen van 7 t/m 12 jaar, op woensdag 28 februari 2018 van 10 tot 16 uur.

Een spannende dag met o.a. een speurtocht vol spannende paden; een stiltetocht door het duin op zoek naar (jonge) vossen; onderweg gaan we ook vogels spotten; ontdek je nieuwe planten en bomen. Kosten bedragen € 12,50 per kind (inclusief lunch).

Verzamellocatie: Monsterseweg te Den Haag (vlak voor de watertoren). U brengt uw kind met eigen vervoer naar het kampterrein of u neemt het openbaar vervoer, bus 31 richting Naaldwijk, Monsterseweg halte "De Tol" (watertoren) en 50 meter terug lopen. Komt u met de auto dan kunt u die parkeren in de berm van de weg.

Reserveren verplicht: werkenaanwelzijndenhaag.nl/activiteiten/kinderen.