april 2018

Maak kennis met de school!

We stellen graag onze school aan u voor. Daarom organiseren we in het schooljaar 2018 - 2019 iedere maand (m.u.v. februari) een kennismakingsochtend. Deze kennismakingsochtenden vinden op een woensdag plaats. U bent van harte welkom van 09:00 - 10:00 op de volgende data:

• 26 september 2018
  • 10 oktober 2018
  • 21 november 2018
  • 12 december 2018
  • 23 januari 2019
  • 13 maart 2019
  • 24 april 2019
  • 22 mei 2019
  • 26 juni 2019

april 2018

Groepen 5 en 7 hebben nog plaats

Voor het cursusjaar 2018 - 2019 hebben wij nog plekken beschikbaar in groep 5 en groep 7.

Neem voor meer informatie over onze school of over de aanmeldprocedure een kijkje bij onze veelgestelde vragen, of neem gerust contact met ons op!

Uitnodiging informatieavond

Uitnodiging informatieavond “werken in het (basis) onderwijs”.

Zoekt u werk met (meer) betekenis? Dan is werken in het Haagse onderwijs mogelijk iets voor u.
Misschien denkt u er al een tijdje over na: past het onderwijs bij mij? Wat zijn de mogelijkheden?
Kom dan naar de informatieavond “Leraar van Buiten” op woensdag 7 maart 2018.

Dan kunt u kennismaken met dit prachtige vak en de mogelijkheden die er voor u zijn. We hopen u tijdens deze avond enthousiast te maken voor een overstap naar het funderend onderwijs in Den Haag en omgeving!

De locatie voor ‘Leraar van Buiten’ is de Haagse Hogeschool aan het Johanna Westerdijkplein 75, tegenover station Hollands Spoor.

Bekijk voor meer informatie en programma de uitnodiging.

Afscheid

Juf Ankie en meester Niessen hebben te kennen gegeven rond de zomervakantie een punt te willen zetten achter hun werkzame leven.

Juf Ankie is in april 1997 op onze school gestart. Op 22-jarige leeftijd stapte zij het kleuteronderwijs in om dit na jaren te verruilen voor de peuteropvang. Op basis van invalwerkzaamheden kwam juf Ankie op de Da Costaschool terecht en nu zet zij een punt achter het werken in het onderwijs. Niet omdat het niet meer leuk is, maar vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Juf Ankie, een kleuterjuf pur sang, waakte over het “kleutergoed” en verdedigde het “hebben en houwen” van de kleuter met verve.

Meester Niessen is gestart op onze school op 1 augustus 1978. Hij heeft hoofdzakelijk in de bovenbouw lesgegeven; echt zijn ding. Wat genoot hij van het geven van rekenlessen, het voorbereiden van kinderen op de overstap naar het VO, Da Vinci, de werkweken, het schoolreisje, de bezoeken aan het Filmhuis; teveel om op te noemen. En dan is het nu tijd voor andere leuke dingen.
Meester Niessen zal na de zomervakantie nog wel met regelmaat op school verschijnen; in overleg zal hij hand- en spandiensten op school verrichten.

U begrijpt dat we hen niet zo maar willen laten gaan; u wordt nader geinformeerd over het afscheidsfeest van beiden.

Voortgangsgesprekken

In de week van 12 en 19 maart bent u van harte welkom voor het voortgangsgesprek. Binnenkort wordt u via Schoudercom uitgenodigd om uw bezoek te plannen.

Een dringend verzoek aan u om ook daadwerkelijk op de geplande tijd op school aanwezig te zijn.